Ulei de argan cosmetice bio Argandia meniu orizontal

De ce are nevoie pielea ta de pretiosul ulei de argan la inceputul primaverii


Inceputul primaverii iti surprinde pielea intr-o forma mai putin fericita, de aceea pretiosul ulei de argan merita sa devina produsul tau prioritar de frumusete si ingrijire. Dupa trei luni de ger naprasnic, pielea ta a devenit mai uscata, pe alocuri crapata si "insetata" de ingrediente care sa o hraneasca si sa ii redea stralucirea.

Asadar, primavara poate sa iti aduca in dar zile mai calde si mai lungi, dar si un remediu natural excelent pentru pielea ta deshidratata: uleiul de argan. Prin amestecul sau complet de nutrienti, acizi grasi esentiali (80%),  antioxidanti, polifenoli si carotenoizi, acest ulei miraculos iti ajuta pielea sa isi revina dupa ce a fost agresata de ger si deshidratare.

Exfolierea pielii cu ulei de argan

Primul pas in tratamentul de regenerare a pielii la inceput de primavara este exfolierea ei. Intrucat este deja foarte sensibila si deshidratata, ai nevoie de o solutie gentila de indepartare a celulelor moarte, care sa nu iti irite si mai mult stratul superior al dermei.

Prin urmare, iti recomandam sa amesteci gelul de dus cu ulei de argan si cedru cu cateva grame de zahar brun. In timp ce particulele de zahar te scapa de stratul de celule moarte de la suprafata pielii, uleiul de argan contribuie la refacerea structurii proteice a dermei, iar extractul de cedru hidrateaza intens si stimuleaza regenerarea celulelor.

Pentru acelasi scop, poti folosi si exfoliantul de corp cu ulei de argan, care exfolieaza cu blandete si protejeza in acelasi timp pelicula hidrolipidica a pielii.

Hidratarea pielii cu ulei de argan

Incearca sa nu mai faci dusuri si bai fierbinti, pentru a evita deshidratarea suplimentara a pielii prin expunerea ei temperaturilor ridicate. Imediat dupa ce te speli, usuca-ti pielea prin tamponari cu un prosop moale si aplica un strat generos de lotiune de corpcu ulei de argan si alte uleiuri organice benefice pentru hidratare: de caise, migdala, susan, macadamia, unt de shea etc.

Hidratarea buzelor cu ulei de argan

Buzele tale au fost afectate si ele, cu siguranta, de factorii agresivi din mediu pe tot parcursul sezonului rece. Exfoliaza pielea uscata de pe suprafata lor, cu ajutorul catorva granule de zahar.  Aplica imediat dupa aceea cateva picaturi de ulei de argan pur, care functioneaza ca un tratament intensiv pentru buzele crapate, descuamate si usturatoare.

Uleiul de argan pur poate fi aplicat ca atare pe toate zonele foarte uscate ale corpului, precum calcaiele, coatele, genunchii si tenul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu