Ulei de argan cosmetice bio Argandia meniu orizontal

10 utilizari cosmetice simple ale uleiului de argan

Multe femei marturisesc ca au fost extrem de uimite de modul in care uleiul de argan reuseste sa hidrateze si sa catifeleze tenul, pielea si parul. Aurul lichid, asa cum este denumit in industria cosmeticelor naturale, uleiul de argan organ are o serie intreaga de utilizari in cadrul ritualului zilnic de infrumusetare.

Daca vrei sa iti eliberezi dulapul de nenumaretele recipiente ale produselor cosmetice pline de substante chimice, vei afla cu bucurie ca uleiul de argan poate fi folosit in nu mai putin de 10 scopuri de ingrijire, in fiecare zi. Uleiul de argan pur abunda in acizi grasi esentiali, antioxidanti, vitamine si minerale care trateaza si hidrateaza pielea si parul, fara sa te expuna toxinelor nocive si parabenilor.

1. Uleiul de argan –  crema de fata

Dupa ce te demachiezi seara si iti cureti tenul dimineata, maseaza-ti tenul cu cateva picaturi de ulei de argan, insistand si asupra gatului. Fiind considerat un ulei uscat, se absoarbe rapid in piele si nu lasa urme grase. Prin urmare, uleiul de argan este crema de fata perfecta!

2. Uleiul de argan  - tonic hidratant

Adauga cateva picaturi de ulei de argan lotiunii tonice preferate si vei beneficia de un plus de   hidratare cand o folosesti.

3. Uleiul de argan – masca de fata regeneratoare

Prepara-ti singura o masca de fata regeneratoare si iluminatoare cu ulei de argan, amestecand o lingura de zeama de lamaie cu 3 lingurite de iaurt grecesc, o lingura de miere si 3 picaturi de ulei de argan. Aplica masca pe fata curata si uscata, lasand-o sa actioneze timp de 10 minute.

4. Uleiul de argan -  exfoliant si balsam pentru buze

Pentru a-ti face buzele mai fine si mai hidratate, adauga cateva picaturi de ulei de argan pur si un strop de extract de vanilie, intr-o lingura de zahar brun. Maseaza buzele cu acest amestec special, apoi clateste-te.

5.  Uleiul de argan -  iluminator de ten

Adauga  o picatura sau doua de ulei de argan pur in fondul de ten, lotiunea bronzanta sau crema nuantatoare obisnuita, pentru a da chipului un aer luminos.

6. Uleiul de argan – balsam de par

Dupa dus, maseaza-ti parul cu ulei de argan, insistand asupra varfurilor. Prinde parul in coc si dormi asa. Dimineata, spala-ti parul cu sampon ca in mod normal si vei observa cum suvitele tale arata ca in reviste!

7.  Uleiul de argan – fixativ pentru par

Cand parul tau este foarte uscat, uleiul de argan poate fi folosit pe post de fixativ. Pune in palma cateva picaturi de ulei de argan si trece-ti degetele prin par. Efectul anti-electrizare dureaza intreaga zi!

8. Uleiul de argan – tratament pentru par

Aplica o cantitate generoasa de ulei de argan pe par si scalp, masand viguros cu  varfurile degetelor. Prinde-ti parul in coc si lasa "aurul lichid" sa actioneze peste noapte. Dimineata, spala-te cu sampon si vei observa ca suvitele au mai mult volum, matreata a disparut, iar parul straluceste!

9. Uleiul de argan -  tratament pentru cuticule

Maseaza-ti cuticulele cu o cantitate mica de ulei de argan, pentru a le hidrata si "camfla" eficient. Iti ajuti unghiile sa creasca mai repede, in acelasi timp.

10. Uleiul de argan – tratament pentru calcaiele crapate

Inainte de culcare, aplica ulei de argan pe talpi, insistand asupra regiunii calcaielelor. Acopera-ti picioarele cu sosete din bumbac si dormi asa. Dimineata, talpile tale vor semana cu cele ale unui bebelus!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu