Ulei de argan cosmetice bio Argandia meniu orizontal

Ulei de Argan – Un tonic perfect pentru parul tau


Pretiosul Ulei de Argan este un produs valoros al copacilor de Argan ce cresc pe suprafete restranse in sud-vestul Marocului. Uleiul de Argan este, pe buna dreptate, cel mai cautat extract natural pentru care atat femeile au facut o adevarata obsesie din a-si ingriji parul cu acest produs cat si de expertii si profesionisti in ingrijirea parului din saloanele din intreaga lume.

Proprietatile extrem de apreciate ale acestui Ulei de Argan constau, in mare masura, de modul in care uleiul este extras. Fie ca obtinerea acestui ulei se face in conformitate cu metodele conventionale - femeile care apartin comunitatii locale Berber din Maroc zdrobesc cu mana nucile de argan, separand manual semintele pentru a le zdrobi apoi intr-o rasnita de piatra si a obtine valorosul produs, fie ca este extras cu ajutorul preselor mecanice, metoda de extragere a acestui ulei ramane intotdeauna aceiasi - presarea la rece. 
Diferenta fata de uleiul de argan cu destinatie culinara este aceea ca pentru cel din urma se procedeaza la o usoara prajire a semintelor nucilor de argan. Prin urmare, pretiosul Ulei de Argan cosmetic este obtinut prin presarea la rece a acelor samburi si apoi este filtrat printr-o sita de bumbac. Dupa o munca grea, istovitoare de spart nucile de Argan, dintr-o cantitate de 32 kilograme ce este egala cu productia unui singur copac intr-un sezon se poate obtine un litru de Ulei de Argan atat de valoros pentru podoaba capilara.
Uleiul deargan pur este bogat in tocoferoli (vitamina E), acesta fiind si elementul cheie in mentinerea unui par sanatos. Numeroase celebritati din lumea show-business-ului recunosc ca momentul stralucitor al aparitiei lor pe covorul rosu este incununat de succes si datorita tratamentului cu acestui Ulei de Argan, popularitatea acestui produs crescand exponential atat printre oamenii obisnuiti cat si printre celebritati.

Toată lumea recunoaste beneficiile acestui Ulei de Argan ca fiind urmatoarele:

Hranirea si intarirea firului de par
Uleiul este  instantaneu absorbit de par si nu lasa parul gras. Perioada de uscare a acestuia este foarte mica. Pretiosul Ulei de Argan hraneste, intareste parul de inca din prima zi de aplicare.

Repararea firelor de par despicate
Persoanele ale caror fire de par se confrunta cu probleme grave in sensul deteriorii varfurilor acestora prin despicare au constatat in mod miraculos ca, dupa tratarea parului cu ulei de argan, acesta si-a revenit treptat catre un aspect normal.

Protectie impotriva factorilor nocivi din mediul inconjurator
Foarte important este si crearea unui scut protector al firului de par impotriva efectelor daunatoare a mediului poluat dar si impotriva efectelor razelor ultraviolete. Aceasta protectie se extinde si in cazul in care va petreceti vacanta la mare si, inevitabil, parul este agresat de apa sarata a marii sau de apa din piscina. Tratamentul parului cu Ulei de Argan devine astfel indispensabil, mai ales pentru femeile din zona urbana, intens poluata.

Protector pentru parul agresat in urma sedintelor de hairstyle
Valorosul Ulei de Argan are efecte miraculoase si in situatia degradarii firului de par in urma sedintelor (cu frecventa mare) de hairstyle, ce presupun vopsirea parului sau agresarea acestuia cu uscatorul de par, placa de indreptat sau ondulatorul, prin contracarea efectelor negative ale agentilor chimici din vopseaua pentru par si prin hidratarea, hranirea si revigorarea firului de par uscat si degradat in urma infrumusetatii acestuia prin diferite procedee termice.

Un produs special creat pentru ingrijirea parului pe baza de ulei de argan vine din laboratoarele Argandia, din sudul Frantei, si se poate achizitiona din magazinul Bio Boutique – Ulei de Argan pentru par cu Ylang Ylang. (vezi detalii)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu